Obetilliach
den 19 december 2014

Så har jag hunnit med att både racea i Hochfilzen och byta tävlingsplats sedan sist, vet att det är dåligt uppdaterat nu och ska försöka bättre mig så ni får veta vad som händer när jag är iväg. I alla fall så var Hochfilzen ingen höjdare för mig, kände mig seg hela veckan och åkningen stämde inte alls. Började dessutom med att bomma tre första skotten i liggande där på sprinten då jag fått läge trots att jag skruvat efter vinden. Har nu i efterhand fått höra att man i Hochfilzen måste skruva dubbelt så mycket av vinden av någon anledning. Men man lär sig hela tiden så får ta med mig den erfarenheten. Staffetten var helt okej sen, ingen åkform då heller men stabilt lopp och jag plockade en placering på min sträcka. Efter stafetten begav jag mig till ett annat ställe i Österrike för IBU-cup tävlingar.

Platsen är Obertilliach och här känner jag mig hemma då vi befunnit oss på läger här ett antal gånger tidigare somrar. Dock är det höghöjd här och det hjäper lite när formen inte är på topp, men tycker ändå att det varit helt okej med tanke på det och hänger med hyfsat i åkningen på denna nivån även om åkformen är dålig, så det är skönt att se att lägstanivån ändå är helt okej med tanke på förra årets strul. Men även här har skyttet fortsatt att sätta käppar i hjulet och 2-2 som var mitt skjutresultat i förrgår är det nog många år sedan jag sköt senast.. Något bättre idag med 2-0. Hoppas att trenden håller i sig till morgondagens mixed-stafett här där jag fått ta ansvaret för första sträckan.. Ska bli riktigt kul och tror vi har bra möjligheter att vara med högt upp så det är bara mobilisera krafterna och köra ur det sista innan julfirandet nu. Håll tummarna för oss!

Sen bär det av hemåt till mitt vinterland för julmys med familjen och lite grundträning inför resterande delen av säsongen. Ser fram emot att ta det lite lugnt och slappna av nu!

Ha det fint,
kramar