Så var årets sista barmarksläger i Sverige avklarat, och vad vi har fått kämpa för att ta oss igenom detta! Hårdkörningen har bestått av intervaller både på rullskidbanan i Timrå och i Södra Bergets tuffa terräng medan de lugna passen varvats här ute på Alnö. Det finns väldigt fina träningsmöjligheter här i Sundsvall så har varit skönt att få byta miljö under veckan.

Som jag nämnde tidigare så har vi gått in i en period med mer intervaller nu och lite mindre mängd, vilket märktes extremt tydligt under detta läger då vi haft 6 intervallpass under veckan. Vi började med intervaller ute i Timrå måndag och tisdag innan slalombacken i Sundsvall fick stå för motståndet i onsdags. Vi fick försöka att sikta in oss på att överleva dessa dagar först innan vi fick lite halvtidsvila och återhämtning i form av ett Ikea-besök på torsdagen och sedan drog det igång igen.

Igår var det dags för ett favorit i repris pass på rullskidbanan här där vi körde brutal-intervallerna från i somras. De går ut på att åka ca 2,5-3km 4 ggr och sedan ta snittiden och köra tills man inte klarar att hålla den tiden +10s längre. Jag var riktigt trött men lyckades ändå kriga på bra och hade betydligt bättre tider än tidigare i somras men tyvärr satte kroppen stopp lite tidigare denna gång. Vilket förmodligen beror lite på den träning kroppen fått ta tidigare under veckan.. Ändå ett riktigt bra och brutalt jobbigt pass!

På eftermiddagen var det sedan stak-intervaller här ute på Alnö på schemat. Efter ytterligare 35 minuter intervaller uppför så var kroppen rätt mör igår. Men jag tycker ändå att stakningen gick riktigt bra och jag som alltid har varit svag i överkroppen lyckades staka på rätt bra. Så det var kul! Kroppen var desto mer slut idag, intervaller uppför Södra Berget avslutade detta extremt tuffa läger och uppstarten av en mer hårdintensiv höst! 

Men först.. VILA! Och det behövs kan jag lova, har under hela sommaren och hösten testat gränser och tränat hårdare än någonsin och det känns.. Har varit sliten sedan innan SM nu så måste få en lite lugnare period innan det är dags för nästa läger. Men förhoppningsvis och som jag redan fått kvitton har all träning gett mig en hög lägsta nivå och jag är övertygad om att kroppen bara ska bli piggare fram mot säsongen nu!

Det var allt för nu,
Kram Ingela