Jag har hållit på en liten hemlighet för er under sommaren och hösten här med som jag nu känner att jag skulle vilja dela med mig av.. 

Det är nämligen så att jag i våras kontaktade en mental tränare vid namn Magnus Swartling som jag sedan dess jobbat med. Vi har träffats under sommaren och hösten och hittat nycklar att jobba med och han har gett mig en hel del saker att tänka på och fundera kring som jag tror kommer vara nyttiga för mig.

Nu under säsongen är sedan tanken att detta samarbete ska ge mig en trygghet för att kunna prestera ännu bättre. Något jag verkligen tror att det kommer göra! Efter första tävlingen på rullskidskytte SM ringde jag honom efteråt för att prata igenom loppet och analysera för att sedan gå vidare och kunna fokusera om. Något som hjälpte bra då jag var i väldigt dålig form denna period och fick slita mycket både mentalt och fysiskt. Och att ha en utomstående att bolla tankarna med då kan vara väldigt värdefullt. 

Att Magnus själv varit i världstoppen inom sin sport gör såklart att jag känner mig ännu tryggare i vårt samarbete och jag är väldigt lyhörd att ta till mig av det han säger.

Det här är alltså något jag aldrig gjort förut och det är inte för att jag anser mig vara dålig på den mentala biten utan jag har snarare ansett det vara en av mina styrkor. Men jag tror att det var Johan Olsson som på en föreläsning för skidgymnasiet sa att man måste öva på sina svagheter men ännu mer på sina styrkor! 

Jag tror att detta kan hjälpa mig i min satsning och det är något väldigt spännande jag gett mig in på.. Så framöver när jag nämner att jag haft ett möte med Magnus eller pratat med honom så vet ni vem jag syftar på.

Det var tyvärr det enda avslöjandet jag hade, alltid roligt att leka Aftonbladet ibland!

Kramar Ingela