Idag var tanken att börja detta inlägg med att sammanfatta vårt läger i Idre som avslutades igår, men efter att ha vaknat upp till nyheterna om vad som hände igår i Paris känns det inte lika relevant. Jag lider med alla drabbade och tänder ett ljus för alla de människor som föll offer för terrorismen.

Men mitt i denna tragedi värmer det i hjärtat att se att hela världen sluter upp och delar denna sorg med Frankrike, och det ger mig hopp om en värld i framtiden där sådant här inte förekommer.. Tillsammans står vi enade mot terrorism! 

Men för att ändå nämna lite om vårt läger i Idre.. Det avslutades igår efter lunch med ett lugnt klassiskt pass för min del. Väldigt kul att få åka på snö igen, men både jobbigt och ovant såklart. Pulsen är mycket högre, varje skär är lite jobbigare och det tar ett tag innan tekniken sitter där. Men som jag nämnde tidigare så känns skyttet väldigt stabilt nu och var inga problem att komma in i rutinerna på snö. 

I förrgår kördes ju ett träningsrace också, med ganska stora startfält då både skidskyttegymnasierna från Östersund och Sveg körde samt skidskytteuniversitetet och team Torsby med Emma och Johanna. Stora delar av Världscup och IBU-cup åkarna under fjolåret fanns på startlinjen med andra ord. Då formen varit riktigt dålig under den senaste veckan innan Idre hade jag inga stora förhoppningar på ett bra resultat. Det var en kort distans på 10km som stod på schemat och jag fick kämpa från start till mål. Men trots detta lyckades jag åka till mig en andra plats efter Johanna som gjorde ett jättefint lopp! Så det är kul att se att jag har en såpass hög lägsta nivå. 

Men nu hoppas jag att formen ska bli bättre inför nästa helg, vilket inte ska vara omöjligt. Jag har hållt i träningen bra och inte släppt upp så mycket ännu så jag tror att det kommer göra stor skillnad. Sen har jag sovit dåligt en period nu vilket givetvis också gör att formen blir sämre. Så att få sova hemma i min egen säng inatt var skönt, och äntligen har jag fått bra med sömn igen. Dessutom ändrades planen lite och det blev en extra vilodag idag för att kroppen ska piggna till sig.

En promenad, lite stretch och massa tv-tittande på den norska längdpremiären från Beitostölen har varit de enda aktiviteterna på schemat idag. Riktigt skön dag med andra ord! Och nu längtar jag efter att få åka skidor här i Östersund imorgon, ryktas om bra förhållanden på skidstadion här i vinterstaden.. 

Men först, tacopaj och mys med min sambo som ligger hemma med ryggskott.

Kramar Ingela