Så har det gått ett tag sedan sist och jag har hunnit med en hel del träning. Som sagt så blev det väldigt mycket mängd veckan innan jul då jag ville få till en bra grundperiod igen innan tävlingarna efter jul. Hela 22 timmar blev det och om man jämför det med dom mellan 10-13 timmar jag tränar under tävlingsveckor så är det en hel del extra. Jag är övertygad om att jag kommer ha nytta av denna period längre in på säsongen.

Annars har jag haft en mycket fin tid hemma, vi har verkligen haft helt perfekta förhållanden så 2,5 vecka har flugit iväg och timmarna har inte alls varit jobbiga att genomföra utan har snarare varit ute längre på många pass. Förutom att träna har jag inte hunnit med så mycket som jag önskat, jag hade velat träffa och umgås med vänner mer än vad jag gjort. Men tiden har helt enkelt inte räckt till och så har orken inte riktigt funnits där när jag tränat så mycket. Det är lite tråkigt men jag vill ju genomföra träningen så bra som möjligt och då har jag behövt den vilan jag haft.. Men har i alla fall hunnit spendera en hel del tid med släkt och familj vilket jag verkligen uppskattat!

På julafton gick den årliga julaftonsbandyn av stapeln som vanligt, som vanligt riktigt trevligt och det var en hel del folk som slöt upp för att spela tillsammans med oss och sedan fika! Tyvärr så blev det ingen vinst för mig iår, så får redan nu ställa om siktet på revansch nästa år..

Under dagarna som varit har det dock varit tävlingar på schemat igen, nämligen i form av Lindbäcksracet Masstart och SM-distans i Piteå. Skönt att ha nära till tävlingarna och kunna bo hemma! Tävlingarna gick väldigt bra för min del och trots att jag var orolig för åkformen då jag varit lite småkrasslig under veckan innan så var det inget fel på farten i spåret! Så tack vare den så lyckades jag trots lite halvsvajigt skytte speciellt en serie på distansen säkra två nya segrar och min första SM-medalj som senior! 🙂

Väldigt roligt och speciellt att lyckas ta den första SM-medaljen som senior, det var samma sak för mig både som junior och ungdom att jag ofta var sjuk inför eller under SM. Men när jag lyckades ta det första guldet där så lossnade det sen och jag hann med en hel del guld efter det, så jag hoppas det blir samma sak nu!

I varje fall så har jag en god nyhet, efter tävlingarna fick jag nämligen besked att mina resultat på hemmaplan räcker för att kvala in för att åka IBU-cuperna nu efter nyår. Det ska bli väldigt roligt och jag är supertaggad.. Jag har känt mig piggare och piggare för varje helg och jag hoppas att den trenden håller i sig!

image1

image2

Foto: Håkan Svensson

Men nu ska jag strax ut och träna igen,

kramar Ingela