Tiden flyger iväg och nu är vi inne på slutspurten av säsongen men även säsongens stora mål! VM i Holmenkollen. Detta är något jag drömt om och visualiserat om under hela träningssäsongen och som gjort att jag även under tyngre perioder lyckats mobilisera kraft och kämpa ännu mer. Och nu är jag alltså på plats, och jag hoppas kunna göra mina bästa tävlingar för säsongen!

Förra veckan var det alltså uttagningsläger i Östersund och detta var något jag var väldigt spänd över och det kostade en hel del energi att befinna sig i den osäkerheten där vi var 6 tjejer och alla inte skulle få köra. Men med hjälp av min mentala tränare kunde jag ändå lägga om fokus lite och tänka framåt och inte ödsla allt för mycket kraft på att prestera under träningarna. Och nu är jag alltså på plats, och igår gjorde jag min premiär under detta mästerskap.

Sprint 7,5km på den tuffa banan här i Holmenkollen stod på schemat, och då kroppen varit väldigt sliten efter lägret så fick skallen jobba desto mer och jag fick verkligen kämpa för varje meter. Men lyckades få till fullt skytte för första gången denna säsong och trots ett litet fall som förmodligen kostade topp 20 placeringen så slutade jag på en 22:a plats och nytt personbästa igen! Inte helt fel att göra detta på ett VM och nu finns bra utgångsläge inför dagens jaktstart. Jag är taggad och jag tror att kroppen kommer kännas bättre idag så det är bara in och köra.

Så himla roligt att alla tjejer är med idag och att Mona visade vägen igår med ett kanonlopp som räckte till en 6:e plats!! Helt galet bra och vi är verkligen på gång nu, det är bara fortsätta att jobba på!

Kramar Ingela

IMG_0416
Foto: Detlef Eckert

IMG_0417
Foto: Detlef Eckert

IMG_0402