Har haft fullt upp de senaste veckorna med planering inför den kommande säsongen så tiden har varit knapp för att uppdatera er här. Men jag tänkte spara och berätta mer om det lite senare, men först vill jag sammanfatta säsongen som varit för er.

Det har varit en helt fantastisk säsong där jag lyckats ta stora steg mot världseliten! På det hela är jag såklart väldigt nöjd med hela säsongen det verkligen börjat vända på riktigt efter flera struliga säsonger och jag har äntligen fått möjlighet att visa min kapacitet.

Då jag fått tävla väldigt mycket under den gångna säsongen så tänkte jag göra det lite lätt för mig och ge er en lite snabb sammanfattning av årets höjdpunkter:

image1
Foto: Håkan Svensson

Första individuella senior SM-guldet

Det var en speciell känsla och ett delmål att uppnå i min väg mot världseliten. För mig är det riktigt stort att vinna ett svenskt mästerskap. Att sedan trots sjukdom och en sliten kropp i slutet av säsongen följa upp det med ett SM-brons var riktigt härligt.

IMG_5380
Foto: Håkan Blidberg, SSSF

6:e platsen i stafett, Antholz
Sveriges bästa placering i stafett på damsidan sedan många år tillbaka. Att jag dessutom förde upp oss från 9:e till 3:e plats på min sträcka då endast totalvinnaren av världscupen, Soukalova var snabbare var häftigt! Förmodligen det gladaste ögonblicket under säsongen för min del av många anledningar. Dels att få göra det med tre andra fantastiska tjejer som jag verkligen trivs med, men också av en anledning inte så många av er vet.

Nämligen att jag har inte alls gillat att åka stafett tidigare, har haft väldigt svårt mentalt och känt en oerhörd ångest inför detta som ofta varit så stor att jag haft svårt att sova om nätterna. Detta är något jag jobbat hårt med mentalt under de senaste åren, och det är så skönt att ha besegrat dessa hjärnspöken.

IMG_4933
Foto: Håkan Blidberg, SSSF

Personbästan
Jag lyckades slå personbästa efter personbästa under säsongen, mina två 8:e platser i IBU-cupen trots bommar och en 22:a plats på VM i Oslo visade verkligen att jag tagit ett stort steg framåt till detta år. Jag har samlat mer poäng i totala Världscupen än någonsin tidigare och detta trots att jag inte åkte första trimestern.

IMG_0456VM Holmenkollen
Det var ett helt fantastiskt mästerskap för min del. Trots att åkformen inte var riktigt på topp så lyckades jag fortfarande prestera mina bästa resultat under mästerskapet och resultatraden 22-29-32-32 är jag mer än nöjd med. Jag lyckades dessutom kvala in bland de 30 bästa som fick åka masstarten där vilket var stort!

Sponsorer

Sen så vill jag nu rikta ett stort tack till mina sponsorer, som är dom som ser till att det överhuvudtaget är möjligt för mig att bedriva min satsning. Så tusen tack för att ni stöttar mig och tror på mig i både med- och motgång. Det stödet är ovärderligt och jag hoppas att ni vill fortsätta att vara en del i min resa mot mina mål.

Kramar Ingela