Den här helgen har inte direkt gått som jag hoppats. Inledde helgen med ett riktigt bottennapp i fredags där det mesta som kunde gick fel. Sköt 2-2 i stormen vilket ändå var godkänt med tanke på förhållandena, blåste riktigt mycket och var periodvis väldigt svårt. Tyckte jag hade en bättre känsla i kroppen än förra helgen men var tyvärr alldeles för långt efter för att det ska vara godkänt. Tyvärr var materialet för oss svenskar inte på topp under dagen heller så svårt att dra några större slutsatser.

Igår var det tänkt att vi skulle få en ny chans. Men då blåste det om möjligt ännu mer och tävlingarna flyttades därför till idag och stafetterna ströks helt. Jättetråkigt men samtidigt ett klokt beslut då förhållandena var som de var med 24 sekundmeter i byarna. 

Idag då. Jag var supertaggad på att ta revansch för fredagens bedrövliga insats. Och lite bättre blev det.. Lyckades hålla i geväret hyfsat idag trots lika mycket vind som i fredags. Men sen då.. Åkningen var tyvärr en aning sämre idag, men skidorna var betydligt bättre. Men tyvärr hjälper det inte så mycket om man plogar hela backarna utför.. Kände mig tyvärr som en riktig nybörjare, men var rena isgatan och folk låg som käglor i varje kurva. På mitt första varv hade Johanna tyvärr kört omkull så funktionärerna stod och stoppade oss för att vi inte skulle köra för fort. Blev självklart sjukt rädd och fick en chock över hur mycket sämre kurvorna blivit bara sedan uppvärmningen då jag ändå tyckte att det gick att åka på.. Så svårt att analysera åkningen överhuvudtaget idag då jag tyckte jag gick jämnt med de runt omkring mig uppför men tappade mycket utför.. 

Slutadei alla fall på en 20 plats idag så får ta med mig att det är en förbättring från den bedrövliga inledningen ifjol trots allt. Nu är det bara jobba vidare för att hitta formen från träningssäsongen!

Glädjedande nog så klarade sig också Johanna utan benbrott efter sin krasch och vi har plockat upp henne på sjukhuset och är nu påväg hem till Sverige.

Skönt att denna helg är över! Nu tar vi nya tag!

Kram Ingela