Inte riktigt säsongsavslutning ännu, men den internationella säsongen tog igår slut för min del i och med Singel-mix stafetten på Ibu-cupen i Otepää.

Det har varit två veckor av tuffa tävlingar där vi kört 7 race på 10 dagar med 14h resa mellan två orter. Så det har verkligen varit en utmaning men samtidigt spännande att prova på! Hade åkformen bara varit lite bättre så hade jag verkligen uppskattat att få tävla så mycket. Nu blev det istället väldigt kämpigt då återhämtningen inte alls stämt. 


Dock har jag verkligen klarat av att fokusera om för varje lopp och att prestera det som gått för dagen. Att det sedan är något i min kropp som inte stämt på slutet är det inte så mycket att göra åt.. Så trots att de individuella resultaten är långt ifrån något jag är nöjd med hur jag tagit mig an tävlingarna. 

Något glädjande under dessa veckor är också att trots den bristande åkformen så fick jag och min teamkompis Tobias ändå kliva upp på pallen i de båda Singel-mix stafetterna som gick av stapeln i helgen. Riktigt kul och inspirerande! Riktigt kul att få stå på pallen på Ibu-cupen för första gången. Alltidr roligt och verkligen något jag tar med mig in i nästa säsong.


En mindre rolig sak var att jag under racet i Otepää återigen kände av de problem jag haft med hjärtrusning för flera år sedan och som jag då fick operera. Detta var såklart inte vidare kul men jag är glad att jag kunde gå runt sista varvet och komma i mål. Sen är jag också hoppfull att detta var en engångsgrej då jag inte känt det annars. 


Nu väntar en period på hemmaplan igen innan det är dags för de avslutande SM tävlingarna i Lima under sista helgen i Mars. Jag ska göra allt för att ladda om inför dessa och sedan ser jag fram emot att fylla batterierna inför nästa träningssäsong med massa vårskidåkning!


Kram Ingela