Ett nytt kapitel startade alltså i juni. För det var då flyttlasset gick till Oslo för att träna där. Ett oerhört spännande sådant och efter åtta lärorika år i Östersund så var det välbehövligt med ett miljöombyte. Saknar självklart alla underbara vänner, gamla teamkompisar och kollegorna på Fastighetsbyrån. Men Östersund finns kvar och jag kände verkligen att detta var någonting jag var tvungen att ge en chans. Tog även beslutet att för första gången i min skidskyttesatsning inte göra något annat än att fokusera på att träna. Har ju alltid studerat eller jobbat vilket har gett mig oerhört mycket inför framtiden och framförallt en trygg punkt att falla tillbaka på. Men nu vill jag verkligen ge det här en chans och se hur långt jag kan gå och om det kan göra någon skillnad.

Oslo som stad är helt fantastisk, har ju alltid gillat vad storstäderna har att erbjuda trots att jag själv kommer från ett väldigt litet ställe i norr. Dock spenderas nästan all tid tränandes om dagarna så enda gångerna jag tagit mig ner på byn är när jag haft besök. Men alltid trevligt när man väl haft möjlighet att ta sig ner och ta en kopp te. Men det som är allra bäst med Oslo är de fantastiska träningsmöjligheterna. För de är helt enorma i Norge överlag. Holmenkollen ligger alltså inte ens 20 minuter från centrum av Oslo och där finns en av de tuffaste rullskidbanor jag åkt på! Och om skjutvallen någon dag skulle vara stängd av någon anledning finns ytterligare två rullskidbanor med skjutvall inom 20 minuter från Oslo, helt fantastiskt faktiskt men så ovant att ha de anläggningarna runt sig. Men jag gillar det, och jag gillar också de många backar vårt västra grannland bjuder på. Det har blivit en hel del mer höjdmeter på träningarna i sommar vill jag lova!

Nu tänkte jag ju egentligen passa på att berätta mer om teamet jag tränar med och hur vårt upplägg sett ut men då finns det risk för långt inlägg igen, och den som spar han har! Så det kommer imorgon istället 😉

Håll tillgodo,

Ingela