Teamet jag tränar med heter alltså Holmenkollen Biathlon och är ett team bestående av 12 personer i åldrarna 20–27. Det är jag och en tjej vid namn Vilde som är de enda tjejerna på teamet och sen är resten killar. Men det funkar toppen och vi pushar varandra framåt på träning varje dag! Tränare för teamet är Jon Kristian Svaland som varit ledare och vallare åt norska landslaget under flera år och Eirik heter mannen som har ansvar över teamet.

Jag var ju de senaste åren att vara en del av Team Skididrott som vi tillsammans startade som en gemensam satsning för några år sedan. Och vad jag vet är det är det enda aktiva skidskytteteamet i Sverige. Åren med teamet gav mig oerhört mycket glädje och bra förutsättningar att kunna pusha varandra. Men det med team är svårt att rodda i själv utan att det går ut för mycket över den egna prestationen och i Sverige är förutsättningarna för privata team mycket mindre vilket är synd. Jag hoppas verkligen att vi kanske kunnat vara med och kanske bidra till att det kan bli en ändring där så fler har möjlighet att satsa även utanför landslag. Det var oerhört bra år i alla fall och jag är tacksam för den tiden!

Den största skillnaden jag märkt av att tillhöra ett team i Norge och i Sverige är att det märks att detta varit en del av norskt skidskytte längre. Det behövs helt enkelt för att ta vara på alla de unga talanger de har som inte får plats på landslag. Allting är oerhört uppstyrt och organiserat och vi har en tränare anställd på teamet som håller i gemensamma träningar flera gånger i veckan. Jag skulle likna förutsättningarna med de jag hade under landslagsåren vad gäller uppföljning. Vi har läger ungefär en gång i månaden där allt är fixat åt oss, vi har tillgång till läkaruppföljning och provtagning samt möjliheter till personlig hjälp i träningen och träningssamtal. Det är toppen att få ha de förutsättningarna!

Vi är en otroligt bra och härlig grupp där alla är oerhört motiverade och vi pushar och utmanar varandra på träning varje dag. Det är dessutom sparrande att ha de yngre killarna att kämpa mot att försöka hänga med, jag gillar utmaningar och när jag har en bra dag så kan det gå. Jon Kristian är dessutom en tränare med nästintill oändligt med energi. Det han inte fixar är det få som gör. Han gillar att utmana oss i träningen varje dag och det är inspirerande att ha en tränare som tror på en så mycket och varje dag pushar en till att göra ännu bättre ifrån sig.

Nästa inlägg blir om träningsupplägg och hur träningen gått i sommar.

Ingela