Dagarna går och premiären kommer allt närmare, kan knappt fatta att det bara är ungefär 2 veckor kvar tills det drar igång med uttagningstävlingar på Idrefjäll! Men det ska bli så himla kul och jag längtar verkligen. Även om det blir en helg först bara och sedan ett litet uppehåll på tävlingar innan jag ska köra norska öppningen på Sjusjøen två helger efter.

Formen börjar bli ganska bra, har egentligen känt mig starkare och starkare för varje dag och det går framåt! Vi har en fartvecka denna vecka med mer intervall och mindre volym i träningen. Det passar väldigt bra för till helgen åker jag sedan till Sjusjøen för att få lite mer mängd och framförallt snövana.

Idag har det körts kortare intervaller runt gratishaugen här i Kollen. Det var ett brutalt pass och min kropp var tyvärr inte riktigt var redo för den urladdningen ännu. I förrgår körde vi nämligen ett av de hårdaste passen under året med 6x5min löpning med stavar allt man kan uppför en slalombacke. Så nu ligger jag med benen i högläge och återhämtar mig från de första dragen imorse för att bli redo för nya intervaller snart igen!

Det var verkligen två grispass vi hade på planen där mjölksyran sprutar ur öronen så hade nog behövt en dag till emellan dem. Men man lär så länge man lever. I alla fall, nu när säsongen närmar sig så tar man inga risker utan det är dags att börja lyssna på kroppen när den är redo för att göra ett bra högintensivt pass med hög kvalite.

Kroppen känns annars som sagt i väldigt bra form och trots att den inte riktigt svarade på intervallerna idag så känner jag att det kommer mer och mer! Nu är det inte många pass kvar nu innan grundträningen är avklarat för i år.

Tänkte överraska lite och köra två inlägg samma dag, ikväll kommer ni nämligen få se min lägenhet här 🙂

Ha en fin dag!
Ingela