Så var ännu ett läger över, och denna gång var det drygt 10 dagar på höghöjd i Obertilliach som stod på schemat. Vi var där med teamet och hade turen att tränarna körde ner med all utrustning medans vi aktiva flög. Vi bodde sedan i ett hus ca 10 minuter från stadion där de lagade mat och servade oss hela lägret. Vi kunde inte haft det bättre med andra ord! Dessutom hade vi väldigt tur med vädret och hade inte en enda dag med regn och ständigt mellan 15-25 grader. Så har fått så mycket bra träning in mot vintern och framförallt några viktiga dagar på höjden.

Det är så kul att känna att kroppen börjar svara bättre och bättre och framförallt att de hårda passen på höjd kändes så sjukt bra. Har sett de sista säsongerna att jag trivs bra i höjden och åker gärna bättre ju högre det är, något jag tyckte stämde bra här också. Hade på sista hårda passet här nere kanske något av de bästa intervallpassen jag någonsin haft på rullskidor. Tyckte att jag hittade flyt i åkningen och fick inte syra så var sjukt kul!

Nu ser jag dock fram emot att komma hem till Oslo igen och både träffa Erlend och så Bettan som är på besök hos mig nu! Ska bli så mysigt att få kvalitetstid och träningstid tillsammans igen. Nästa helg väntar dock en kort liten utflykt till Sverige, ska nämligen tävla en supersprint i Mora på snö. Ska bli sjukt kul och jag som behöver tid på snö innan säsongen drar igång på riktigt tycker att det ska bli perfekt att få tjuvstarta snösäsongen. Uppdaterar mer efter det, säsongen närmar sig med stora steg nu och jag kunde inte längta mer än jag gör!

Ha det fint!
Kram Ingela


Blogginlägget sponsras av:
And so another camp has come to an end. This time we spent 10 days in the altitude in Obertilliach, Austria. We went there with the team and where so lucky the trainers drove down with all our equipment. Then we stayed at a house around 10 minutes from the stadium and had meals cooked for us by the coaches every day. We couldn’t have had a better time than this. Also, we where so lucky with the weather and had no days with rain and the temperature where around 15-25 degrees every day. So in other words, it was perfect!

We had not only a lot of good days of training a lot of hours but we also had some good experience with the altitude before the season. I am happy to say that my shape is finally starting to feel better and better and it was so nice to experience that especially the hard sessions in the altitude was really good! The last seasons was always pretty good for me in the altitude especially as higher as it gets I felt kind of good in my body, so it was nice to have that feeling this time also. The last interval session on the camp was maybe some of the best I ever did on roller skiing. I could really push myself and didn’t get tired in my legs so that was fun!

But now I am looking forward to getting home to Oslo and seeing Erlend again, and also Bettan that is going to visit me for some days now. It will be so fun to finally have some training and quality time together again. Next weekend I am going for a short trip to Sweden to do a super sprint on snow in Mora. And for me that need some time to adapt to long skis it is perfect to get a little head start of the season there. I will let you know how it goes, really looking forward for the season to start now.

And luckily it is not much left! Take care until next time.

Hugs,
Ingela