Hej,
Nu är jag på plats i Mora för säsongens första tävling på snö i form av Mora Ski Festival. Det är två dagars tävlingar i både längd och skidskytte på skidstadion i Mora där de lagt ut sparad snö. Det ska bli väldigt kul och tävla och supersprint formatet brukar jag gilla så jag hoppas kunna få till ett bra lopp även om formen varit lite upp och ner sedan vi kom ner från höjden. Men det är ju helt normalt och jag tycker ändå att återhämtningen gått fort trots väldigt mycket träning där nere.

I veckan har jag dessutom varit till skidtunneln här i Oslo två gånger så har åtminstone fått känna på lite längre skidor nån gång innan morgondagen. Sjukt spännande att se den tunneln också, var första gången för mig! Och den är minst sagt imponerande.. Man åker på ett spår som hänger i taket ovanför alpinbacken så är väldigt häftigt. Dessutom tar det bara 25min att köra så blir nog en del turer dit senare i Oktober också.

Som sagt så kom jag hit till Mora redan idag då min mor och far bestämde sig för att komma ner hit. Så vi ska bo på hotell en natt nu och fira mamma som fyller år idag! Blir så mysigt och är så tacksam för att de ville ta en tur ner och få umgås lite.

Men nu ska jag ladda upp inför morgondagen, ni får gärna följa med framför datorerna och heja lite extra på mig imorgon.
Skidskyttetävlingarna startar 14.15 och sänds nämligen här. Startlista hittar ni här.

Håll tummarna.
/Ingela

Blogginlägget sponsras av:

 

Hey there,

Now I have arrived in Mora for the first competitions on snow this season. I decided to go and race Mora Ski Festival which is a weekend with competitions in both cross-country and biathlon over two days on saved snow from last year. It will be really fun to compete again and the supersprint format usually fits me really well so I hope to have a good race even tough my shape has been a little bit up and down the last days after we got home from Obertilliach. But this is pretty normal for me after being on the altitude and I am still surprised that I recovered so fast after so much training that time.

This week I have spent some time here in the ski tunnel SNØ and has been there two times so I got to feel what it is like to ski on a little longer skis again after the summer. It was so cool to see the ski tunnel also, that was the first time for me and it is really cool. You ski on a slope that’s hanging down from the roof over the alpine slope. And it takes only 25min for me to drive there from home so I will for sure take some more trips there now in October to ger some more time on the snow.

As I said, I arrived in Mora already today because my mum and dad decided to come and watch the races and hang out with me. So now we are staying one night at a hotel here and celebrating my mums birthday today. So thankful to be spending some time with them again.

But now I will relax and get ready for tomorrow, you can watch the races that start 14.00 here and the startlist you find here...

Keep your fingers crossed for me.
/Ingela